Kemp & Kjær i ekspert-interview om DanBred-sagen
Kemp & Kjær blev ringet op af Jyllands-Posten for at udtale sig om den krise i Landbrug & Fødevarer, der blev kaldt Danbred-sagen.
Jeg blev interviewet for at give indblik i hvordan Landbrug & Fødevarer har håndteret kommunikationen omkring sagen, og hvad det kan betyde for fremtiden.
Interviewet kunne efterfølgende læses i Jyllands-Posten, Finans og Agriwatch under samme overskrift:
“Griseformand slår kontra på angreb fra fratrådt landbrugsdirektør: Hun stod selv i spidsen for håndtering af chikanesag”
Læs historien her:
Jyllands-Posten, 3. nov. 2021
Finans.dk, 3. nov. 2021
Agriwatch, 3. nov. 2021
Undgå offentlige slagsmål!
Rent kommunikativt er det aldrig godt med et slagsmål i offentligheden, så det gælder om at få stoppet den slags så hurtigt som muligt. Så længe en uenighed bliver ved med at være synlig, kan det give bagslag for en organisation.
Uanset hvad der er sket i virkeligheden, vil offentligheden danne sit eget billede ud fra mediedækningen og huske situationen ud fra egne eksisterende fordomme. I dette tilfælde, hvor #MeToo-debatten var på sit højeste, ville de fleste formentlig se Anne Arhnung som en enlig kvinde blandt mange mænd, der sagde op i protest over en mandsdomineret kultur.
Efter et offentligt slagsmål gælder det om hurtigst muligt at få styr på sin organisation internt, så lignende situationer ikke bliver vist frem i medierne i fremtiden, hvor folk så genbekræftes i deres negative opfattelse af organisationen. Ellers vil krisen være som et spøgelse, der kan hjemsøge dit brand igen og igen.