Rebranding-interview: Hansens Flødeis ændrer navn til Hansens

Kemp & Kjær blev ringet op af Politiken, der ønskede interview i forbindelse med at Hansens Flødeis skiftede navn til Hansens. 

Jeg blev interviewet om hvad det betyder, når et brand skifter navn, hvad der virker og ikke virker, samt hvilke overvejelser man bør gøre sig inden, for ikke at risikere at tabe den eventuelle goodwill, der allerede ligger bag ens gamle brand-navn.

Interviewet kunne efterfølgende læses i Politiken:

Sjældne navneskift: »Jeg bruger mange ressourcer på at sige det, når jeg tager telefonen« (Politiken, 16. Apr. 2022)

Lad være, hvis du kan!

Bottom line er: Lad være med at skifte navn, hvis du kan. Det koster umiddelbart en masse kendskab og en masse kræfter til rebranding, og hvis du fortryder, så er det dyrt at skifte tilbage eller vælge et nyt. Og det signalerer “slinger i valsen”.

Hvis man så vælger nyt navn, er det vigtigt at have sikret sig de vigtigste domænenavne, så virkomsheden er nem at finde på internettet, og så den ikke bliver forvekslet med andre. Det kan blive dyrt, hvis man glemmer det i processen.

Et succesfuldt og meningsfuldt skift er f.eks. DONG til Ørsted (man forbinder næsten ikke Ørsted med DONG i dag, fordi de også skiftede overordnet strategi).