1200 gæster fejrede det danske Silicon Valley

Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen, en stribe øvrige politikere og pinger fra det danske startup-miljø samt 1200 gæster var forbi, da Founders House og Startup Village ekstraordinært åbnede dørene. Kemp & Kjær stod for pressekoordineringen.

 

Founders House blev grundlagt i 2011 og flyttede i 2014 til Islands Brygge for at grundlægge Startup Village i samarbejde med bl.a. Vivino, Autobutler, Creandum og Northzone. Som det største tech-hub i Norden tiltrækker Startup Village og herunder Founders House manges opmærksomhed, hvilket viste sig i stor opbakning til gårsdagens jubilæum.

 

Store fordele i at være i Founders House

I forlængelse af Kemp & Kjærs involvering i Founders Houses presseindsatser op til jubilæet, var vi med på dagen fra start til slut, og vi talte med både gæster, deltagende startups og gæstetalere.

 

Andreas M. Hansen, som er Creative Director hos A-SPACE og (aner)kendt for sin Instagram-konto, ser store fordele i at være i Founders House.

– Founders House kan hjælpe med rigtig meget. Vi har været i kontakt med flere firmaer herude og også skrevet kontrakt med et par stykker. Styrken ved at sidde med andre startups er, at man kan hjælpe hinanden. Ofte er der ikke brug for en fuldtids-designer. I stedet er det mindre opgaver, som vi meget gerne vil hjælpe med, udtalte Andreas M. Hansen til Kemp & Kjær.

Andreas M. Hansen forklarer ivrigt om do's and don'ts på Instagram.

Andreas M. Hansen forklarer ivrigt om do’s and don’ts på Instagram.

 

Blandt jubilæets mange gæster mødte vi Majbritt Alemany fra Integra Advokater.

– Vi er kommet for at se hvad der rører sig ude ved de forskellige startups, og høre deres historier lidt mere i dybden, udtalte Majbritt Alemany til Kemp & Kjær.

 

Stor interesse for Silicon Valley

Det var ikke kun de enkelte startups som oplevede stor interesse, også muligheden for at møde investorer som Seed Capital og NorthCap tiltrak.

 

Endelig var de forskellige gæstetalere med til at fuldende dagens program. Blandt gæsteoplæggene var et oplæg om livet i Silicon Valley og forbindelsen fra Silicon Valley til Startup Village og Founders House. Bag oplægget var danske Torsten Kolind og de to amerikanske advokater Marek Adamo og Chiara Portner. Dette tiltrak stor opmærksomhed.

Her ses Torsten Kolind, Chiara Portner og Marek Adamo.

Her ses Torsten Kolind, Chiara Portner og Marek Adamo.

 

 

Torsten Kolind som har været bosat i Silicon Valley de sidste syv år, var meget begejstret for udviklingen i det danske startupmiljø og tilføjede:

– Founders House har været helt fantastisk godt for den nordiske startup kultur – både den nordiske, danske og københavnske startup kultur – det synes jeg har været fantastisk at følge. De har virkelig gjort det godt, udtalte Torsten Kolind til Kemp & Kjær.

 

Også Marek Adamo udtrykte sin begejstring for Founders House, da vi talte med ham:

– Coming here and seeing a place like Founders House is really cool. Seeing that something really similar to what we are used to at home works so well here is great, and it tells me that there is a lot of similarity between our two countries, udtalte Marek Adamo til Kemp & Kjær.

 

Kæmpe fremmøde

Founders Houses fem års jubilæum sluttede med champagne, networking og paneldebat med Co-founder & CEO hos Vaavud Thomas Helms, CEO hos Corti Labs Andreas Cleve og politikerne Ida Auken og Danny Malkowski.

 

Dagen igennem var der mere end 1200 gæster forbi, og til den afsluttende reception var der et kæmpe fremmøde.

015FHopenhouseimg_4678015

Foto: Lærke Field Andersen – www.laerkeworks.com