Prisregn over food tech ved Nordic Startup Awards 2017

Nordic Startup Awards indtog tirsdag d. 5. september Øksnehallen i København, hvor mange håbefulde startups konkurrerede om at komme på podiet. Særligt det spirende tech-håb Too Good To Go trak opmærksomhed og løb med hele tre priser.

– Vi var meget glade for overhovedet at være nomineret og er meget beærede over at løbe med tre priser, sagde CEO Mette Lykke til Kemp & Kjær.

Online-platformen Too Good To Go sørger for, at måltider ender på bordet i stedet for i skraldespanden. Via en app sælger restauranter og forretninger overskydende mad til forbrugere til en billig pris – et koncept, der blev taget godt imod ved Nordic Startup Awards, hvor virksomheden bl.a. gik hjem med prisen Best Food Tech Startup.

Stadil ærgrer sig over afslag

Men er det Too Good To Be True? Det vurderede erhvervsmanden Christian Stadil i sin tid, da han afslog et pitch fra food tech’en:

– En beslutning jeg vil ærgre mig over mange år frem, lød det fra Hummelgiganten, da han overrakte Too Good To Go prisen Startup of the Year.

Stadil talte med rosende ord om det vindende team og fremhævede virksomhedens kombination af social vision krydret med den rette forretningsmodel:

– De kombinerer en god forretning med at gøre en forskel.

Udover at vinde Startup of the Year og Best Food Tech Startup snuppede madspilds-app’en også prisen Best Social Impact Startup. Og ifølge CEO, Mette Lykke, giver madspild hverken mening økonomisk eller miljømæssigt:

– Der er 1,3 milliarder tons madspild hvert år, og vi har indtil videre reduceret med 3.000 tons, så der er lidt vej endnu.

Billeder kan skabe opmærksomhed

Som PR-partner ved Nordic Startup Awards er vi hos Kemp & Kjær glade for at kunne skaffe lovende startups eksponering. Nye virksomheder har brug for opmærksomhed for at komme i gang, og den rette medieomtale kan give skubbet, der får virksomheden ud over rampen.

Vi ved, at gode tekster ikke altid slipper gennem nåleøjet og får taletid i medierne uden det rigtige pressebillede. Ved awardshowet sikrede vi os derfor både billeder og video, der kan få medierne til at trykke historien om de startups, vi mødte ved eventet.

Arrangementet

Nordic Startup Awards 2017 var arrangeret af WeLoveStartups og uddelte også priser til startups inden for kategorierne Founder, Investor, Newcomer, Bootstrapped, IoT, FinTech, Health/Lifestyle Tech, Ecosystem Initiative, Coworking Space og Accelerator Program. De danske vindere skal senere på efteråret dyste mod pristagere fra andre skandinaviske lande om at gå videre til Global Startup Awards 2017.

Amanda og Jakob fra Kemp & Kjær inden showet gik i gang – med Too Good To Go i baggrunden.